در این رویداد تجربیات معلمان سراسر کشور پیرامون موضوع «ظلمستیزی با تاکید بر مسئله فلسطین و محور مقاومت» جمعآوری و پس از ارزیابی، با سایر معلمان به اشتراک گذاشته خواهد شد.
در این رویداد تجربیات معلمان سراسر کشور پیرامون موضوع «ظلمستیزی با تاکید بر مسئله فلسطین و محور مقاومت» جمعآوری و پس از ارزیابی، با سایر معلمان به اشتراک گذاشته خواهد شد.
جناب آقای علی اکبر سیاح طاهری
حجتالاسلام والمسلمین قنبریان
جناب آقای علی پارسانیا
روایت و اشتراک تجربههای معلمان پیرامون مسئلهی فلسطین در مدارس
روایت و اشتراک تجربههای معلمان پیرامون مسئلهی فلسطین در مدارس
روایت و اشتراک تجربههای معلمان پیرامون مسئلهی فلسطین در مدارس
شاهکار یحیی سنوار است که در ۲۲ سال اسارتش تحت سلطه استعمارگران، رمانی نوشت که نه فقط یک اثر ادبی، بلکه صدای خشم و امید مردم فلسطین است. کتاب روایتگر تضادهایی است که میان زندگی و مرگ، تسلیم و مقاومت، و یأس و امید جریان دارد.
كتاب «ولدت هناك ولدت هنا» که به شکلی بخش دوم کتاب «رأیت رام الله» به شمار میرود، به سفری اشاره میکند که برغوثی پسرش تمیم را برای اولین بار برای گرفتن شناسنامه فلسطینی به فلسطین می برد. او در این کتاب به جزئیاتی اشاره میکند که تاریخ و اخبار آنها را نادیده گرفته اند.
نویسندگان این داستان ها، جوانان بیست ساله ای هستند که اگر چه صدای بمب و گلوله و برنامه های عامدانه اسرائیل برای آن ها همراه تک تک لحظات زندگی آن ها بوده است ، اما داستان هایشان به ما می آموزد که چگونه باید روحی تسخیر ناپذیر و اراده ای ناگسستنی داشت. این جوانان در حقیقت نسل بعدی نویسندگان و اندیشوران فلسطینی هستند.
این رمان در سال 2009 عنوان پرفروش ترین کتاب فرانسه را از آن خود کرد و تاکنون به 26 زبان دنیا ترجمه شده است. سوزان ابوالهوی نویسنده ای فلسطینی است که جنگ را تجربه کرده و در رمان «زخم داوود» نیز موضوعات انسانی و اجتماعی را در لابه لای حوادث جنگ روایت می کند.
این کتاب یازده روایت از زندگی یازده آواره فلسطینی در لبنان است که هر کدام زندگی، داستان و عقیدهای متفاوت را بازگو میکنند و از زندگیها، عشقها، حسرتها و ناکامیهای خود گفتهاند. برخی روایتها اعترافگونه، برخی رسمی، برخی روایی و برخی دیگر خیالانگیزند که در کنار هم چشم مخاطب را به ابعاد مختلف «زندگی در تبعید فلسطینیها» باز میکنند.
ریاح “داستان بلندی است درباره مردم فلسطین که مخاطبان آن نوجوانان و جوانان هستند .زمان داستان مربوط به هنگامی است که یهودیان در ظاهر به صورت مهاجر از دست نازیها گریختهاند و در فلسطین که آن را “ارض موعود “مینامند، جویای کار هستند، اما به تدریج زمینهای فلسطینیها را به هر شکل ممکن تطمیع یا تهدید، زور یا تزویر تصاحب میکنند
کتاب حقیقت سمیر نوشته یعقوب توکلی است. این کتاب مصاحبه نویسنده با سمیر سامیقنطار است.هنگامی که قرار شد نویسنده با آقای سمیر سامیقنطار درباره سرگذشت سیسال زندان او در اسرائیل به گفتوگو بنشیند هم سمیرقنطار و هم بقیه دوستانش تصور میکردند که خبرنگاری آمده و میخواهد ساعتی گفتوگو کند و تمام شود.
یاسر عرفات به عنوان چهره ای کلیدی و مهم در جریان تاریخ و مبارزات مردم فلسطین شناخته شده و میشود. بررسی فراز و نشیب های زندگی این شخصیت میتواند درس های عبرت آموز فراوانی برای امروز مبارزین جهان اسلام داشته باشد.«وداع با اسلحه»، روایتی است مستند از زندگی و زمانه یاسر عرفات، موسس و رهبر جنبش فتح و رییس دولت خودگردان فلسطین.در این مستند، سیر دگرگونی عرفات از یک مبارز به یک سیاستمدار، سیر تاسیس جنبش فتح، سیر مذاکرات صلح عرفات و رژیم صهیونیستی، انتخاب عرفات به عنوان رئیس دولت خودگردان، اختلافات فتحی شقاقی رییس جنبش جهاد اسلامی و عرفات و … مورد بررسی قرار میگیرند.
مستند اسرائیل از درون در پنج قسمت، با نگاهی تاریخی و ریشه ای، چگونگی اشغال سرزمین فلسطین و تشکیل اسرائیل را مورد بررسی قرار میدهد و سپس به وقایع پس از سال ١٩۴٨، از جمله نسل کشی و آوارگی مسلمانان ،شرایط اجتماعی حاکم بر مهاجران یهودی، جنگ اعراب و … را مورد بررسی قرار می دهد.
مستند «به جرم بیداری» به روایت مبارزه مردم فلسطین در طول تاریخ اشغالگری و فراز و فرودهای آن اختصاص دارد. در این مستند به طور خلاصه به اتفاقات مهمی چون صلح یاسرعرفات و حوادث پس از آن تا عملیات طوفان الاقصی اشاره شده است.
مجموعه مستند «مرزهای مقاومت» با محوریت تشکیل رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸ و ۶ جنگ بزرگ است که بین این رژیم غاصب با کشورهای عربی حاشیه فلسطین نظیر مصر، لبنان، سوریه و اردن رخ داده است.در هر قسمت از این مجموعه یکی از این جنگها به شیوهای دقیق روایت شده و اتفاقات قبل، حین و بعد از آن مورد بررسی قرار میگیرد.
الفتا سازوکاری است که با زمینهسازی خلق روایتهای تربیتی،قلهسازی از قهرمانان تربیتی(انتشار روایتهای الهامبخش) و ایجاد بستر تعامل و همافزایی معلمان، مدیران و فعالان تربیتی سراسر کشور بهدنبال زمینهسازی برای حرکت و کنش جمعی معلمان در سطح مدرسه می باشد.
تعامل و همافزایی معلمان برای تحول
شناخت مسألهی فلسطین و نقش آن به عنوان اصلیترین مسأله در شکل دادن به جهان آینده، آشنایی با تاریخ کوتاه و ظالمانهی رژیم غاصب صهیونیستی، شناخت اهداف و مکر دشمنان، ایجاد روحیهی ظلمستیزی و عدالتخواهیِ مسئولانه از جمله اهداف تربیتی ساحت اجتماعی – سیاسی هستند که باید در شرایط تلخ و دشوار کنونی به طور ویژه بدانها پرداخت. به همین دلیل معاونت پرورشی و فرهنگی در نظر دارد با همکاری رویداد بینالمللی الفتا و سازمان بسیج فرهنگیان کشور، مجموعه تجارب معلمان و مدیران مدارس کشور در این زمینه را گردآوری کند و مؤثرترین تجارب را از طریق فعالیتهای رسانهای با عموم مدارس کشور به اشتراک بگذارد.